Kaxigt rött!

Då var dagen här då man skulle våga sig ut med illröda läppar. Måste nog erkänna att jag hade lite tur då måndagar brukar vara en riktigt soft dag, men till dagis måste jag lik förbannat! Och det är alldeles tillräckligt för min del!

Jag var lagom kaxig inomhus i tryggheten.



Men senare utomhus på väg till dagis var man ganska svettig... och inte alls lika kaxig längre!
Insåg att jag kunde pimpa lite med matchande snygga brillor!


Men efter att varit ute en gång så kändes det inte alls lika farligt senare under dagen när den äldste sonen skulle hämtas. Jag till och med stundtals glömde av de blodröda läpparna. =)

Fast jag vete tusan om detta är något för mig.. Tycker inte jag riktigt passar i det. Många av de andra deltagarna i denna utmaning såg ju ursnygga ut!

Att det ska vara så jobbigt med lite färg. ;-)

Vi som vågar röda läppar är:

Ozena
Mandragora
Definitely – Jennifer Borg
Rackarmorsan
Tejje
Nina Ruthström
Mari
Lady Dahmer
Tildaf
Beatrice
Hanna
Sofi
Jåi
Syster Sandra
Elin Astrid
Moa
Viola
MrsAndie
Malin
Jennipher
anouk – En Rookiemammas vardag
Stephanie
anna
Sanna
Linn
Pernilla
Sophie
Linnéa
Saramedm


DATUM FÖR BLOGGUTMANING: RÖDA LÄPPAR

Ok, har alla förberett sig mentalt inför utmaningen? För nu på MÅNDAG kör vi!

Måndagen den 31:a januari är dagen vi ska våga oss ut i världen med våra stoppljus till läppar -kom ihåg att ta bilder och blogga sen om upplevelsen (ni som har bloggar då givetvis)! And may the force be with you.


Vi som vågar är:

Ozena

Mandragora

Definitely - Jennifer Borg

Rackarmorsan

Tejje

Nina Ruthström

Mari

Lady Dahmer

Tildaf

Beatrice

 

Hanna

 

Sofi

 

Jåi

 

Syster Sandra

 

Elin Astrid

 

Moa

 

Viola

Sanna


Linn


Pernilla


Sophie


Linnéa


Saramedm



Dag 20 - Mina förebilder

Detta har jag fått fundera på ordentligt, har jag några förebilder?
Min förebild finns någonstans i framtiden i form av mig själv. Sådan jag vill bli och vara är min förebild, för jag är långt ifrån färdig att utvecklas.
Att säga att en specifik person är min förebild är för mig helt omöjligt.
Jag inspireras av många, speciellt ensamstående kvinnor (och män) samt folk som i allmänhet kämpar på i skymundan utan att få priser eller belöningar. Det är dom som är de sanna hjältarna.

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag lever efter en inställning att fånga dagen och där finns det inte utrymme för att ångra sig. Man lever nu och inte i det förflutna, det som har varit har varit helt enkelt.
Val man gjort innan formar ens jag och det går aldrig att gå tillbaka, visst kan man fundera på valen men de går aldrig att ångra.

Det är så jag lever nu men det har jag inte alltid gjort... Oj vad jag har ångrat mig! Jag har haft fruktansvärda ångestattacker tidigare i mitt liv över skitsaker jag ångrat. Det är slut med det nu.

För gott.

/Carpe Diem

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

När man firar födelsedagar så tycker jag det tenderar att bli så ansträngt, gäster kommer med presenter som man inte känner sig förtjänt av att få osv. Många tar det på ett allt för stort allvar.
Kan inte nämna en favorit bland mina födelsedagar då jag som jag sagt innan har lite för dåligt minne för att minnas någon specifik.
Men en perfekt födelsedag för mig är att samlas de allra närmaste och kanske äta lite gott alternativt fika lite och bara umgås.
Ska tillägga att jag inte sticker under stolen med att det är något fel med att få en gåva... ;-) Men inte för mycket då blir det bara jobbigt.

Låt barn vara barn

Vad är det med vissa föräldrar? Varför inte låta barn vara barn? Blir så trött på all denna hets att sluta med allt så fort som möjligt så att barnet ska verka större än vad det är. Det ska slutas med välling (i flaska speciellt), inte ha blöja, sova i egen säng och somna lätt (helst senast vid 3 månader) and the list goes on...
/Irriterad

Blev något upprörd när jag läste på familjeliv.se

Dag 17 - Mitt favoritminne

Oj vad svårt att välja ett favoritminne, det finns ju så många. Både från när man var yngre och nu i vuxen ålder. Naturligtvis står mina förlossningar högst upp i listan på häftiga minnen. Båda otroliga upplevelser på olika sätt!

Sen har jag många fina minnen från min mormor och morfars hus när jag var yngre. Vi barn lekte tillsammans och det fanns oändliga möjligheter i trädgård och skog. Det ger en varm känsla att tänka tillbaka dit.
Det här med minnen är ganska opålitliga saker då jag tror att man filtrerar bort dåliga upplevelser mer än de goda. Man minns ofta bara de trevliga stunderna... Fast å andra sidan kan det vara ganska bra för själen.

Dag 16 - Mitt yrke

Jag gillar mitt yrke, jag trivs att arbeta med hjärnan. Jag är elektroingenjör och jobbar med kraftteknik idag. Det tog 4.5 år att utbilda sig. Då fick jag en kandidatexamen också, lite extra matematik pluggades på slutet.
Det kan låta lite enkelspårigt med en sådan utbildning men det är det verkligen inte, otroligt stort och varierande. Lägger man till att man är konsult på det så är möjligheterna oändliga.
Om 1.5 månad börjar jag jobba efter att varit hemma i ca ett år... Lite nervöst men samtidigt ska det bli roligt!

Dag 15 - Mina drömmar

Jag är blygsam i mina drömmar, jag kräver inte så mycket. Jag har två friska och underbara barn, det var en dröm jag hade.
Sen har man naturligtvis andra drömmar men på något sätt hör de hemma i drömmarnas värld, många av dem drömmar jag har så vet jag att de inte kommer inträffa. I och för sig kan mirakel inträffa..

När det gäller drömmar som hälsar på under natten så har jag många. Jag drömmer varje natt och jag kommer ofta ihåg dem. Mina drömmar för tillfället är många för att jag vaknar så många gånger av lillkillen, då brukar de fastna mer på medvetandet. Jag har inga otäcka drömmar för tillfället, för mig är det ett tecken på att jag mår väldigt bra.
När jag var yngre, speciellt i puberteten, då drömde jag så mycket att jag gick upp på nätterna. En gång gick jag ut genom dörren och skuttade iväg. Men det slutade lyckligt, jag lokaliserades.
När jag var mycket liten som mina barn hade jag nattskräck och drömde otroligt mycket enligt min mamma, vilket mina barn gör idag. Så jag vet vad jag har att vänta kommande år.
Vissa drömmar kan hålla sig i mitt medvetande hela dagen, speciellt om det varit en skön och rolig dröm. Nästan man önskar att man kunde somna in igen och fortsätta drömma.



Dag 14 - Hur jag ser på mitt utseende

Detta är ett ämne som för mig är viktigt nu. Inte att se bra ut utan att tänka naturligt. Naturligt att jag kör Noo Poo alltså utan skit i rengöringsprodukter och även smink som jag ibland när andan faller på använder.
Jag rakar mig inte under armarna och inte på benen. Det är ett beslut jag tagit efter lång tids fundering och vånda. Vågar jag? Vågar jag gå emot normen. För satan vad svårt det är. Kommer jag klara sommaren, kommer jag kunna gå i kjol med mina ben? Det återstår att se.
Men jag är fåfäng. Jag använder smink ibland, jag tycker det är roligt. Sen har jag komplex för mina blodskärlsbristningar i ansiktet som kanske inte syns så mycket ännu men som finns där. Då använder jag mineralsmink.

Jag blir så upprörd när jag ibland läser om hur en kvinna ska vara i vårt rubbade samhälle. Vadå raka sig under armarna?? Varför?? För det luktar inte mer om ni tror det?
Det finns en bloggare vid namn Elin Astrid som gjorde mig uppmärksam på en underbar krönikör som heter Daniel Pernikliski på Wendela i Aftonbladet som skriver om den fria viljan att raka sig, här kommer hans mycket kloka ord:

Folk har attraherats av varandra långt före rakapparaternas och modemagasinens tid. Så det mest naturliga, det djuriskt ursprungliga, måste vara att betrakta behåring som en självklarhet. Det är en ganska enkel ekvation. Eftersom kroppsbehåringen kommer som ett resultat av att flickor blir kvinnor, så ÄR det kvinnligt med kroppsbehåring, i en biologisk mening. Det är ingen smaksak utan ett faktum.
Så om man påstår att det är äckligt och okvinnligt, så är man inte bara osympatisk, utan också en smula dum i huvudet.

Om jag ska fundera hur jag ser på mitt utseende utifrån någons annans ögon så bryr jag mig faktiskt inte. Det fanns en tid jag gjorde det men nu ba... nä! Jag gör som jag vill och jäklar vad jag trivs med det! Oj vad jag önskar att fler kunde göra så, speciellt osäkra unga tjejer som bara måste se ut som den senaste modellen i (ja vad fan heter dom?) Vecko Revyn? Nä nu babbar jag...

Får nog avsluta detta inlägg för jag kan skriva hur mycket som helst, kanske ska spara lite funderingar om jag får några läsare någon gång haha

/så snygg :)

När det gäller bloggaren Elin Astrid är hon grym, har efter att läst henne sporadiskt till att läsa henne så fort ett inlägg dyker upp och följa henne via bloglovin, så har jag bara blivit underhållen och tillfredsställd.


Dag 13 - Vardagslyx

Vardagslyx är när man kan snaska gott på kvällen en vardag eller åker iväg och besöker folk man vanligtvis sparar till helg. Samtidigt kan det vara gott med tråkig vardag för då blir helgen så välkommen.

Men tex en öl på en torsdag eller en Ben&Jerrys (enormt lyx) då snackar vi riktigt vardagslyx.


Dag 12 - I min handväska

Vilken rolig rubrik, är det verkligen så att saker som man har i sin väska säger mycket om en som människa?
 
Jag har två väskor, en kånken ryggsäck som är som en skötväska med blöjor och annat. Sen har jag en handväska som jag har de sällsynta tillfällena då jag är iväg på egen hand. Båda är nya från tomten.

I min handväska hittas:
-Portmonnä med kort och några slantar
-Handkräm
-Näsdukar
-Läppklet i form av Lush choklad smörj... Mums!
-En penna
-Ev. nycklar och sånt ingår ju också men denna tiden på året ligger de i jackan.

Inte så mycket kan tänkas men samtidigt är väskan väldigt ny så jag har ju rensat... Men det är sällan jag har så mycket till vardags faktiskt. En annan sak om man är ute och reser eller andra äventyr.
Ska passa på att njuta nu när den är så tom, för det kommer dyka upp en massa skräp till slut.


Dag 11 - Mina syskon

Mina syskon är viktiga för mig, det har jag skrivit om innan. Tack vare min relation till mina syskon så var det inget snack om att det inte skulle bli fler barn än ett. Vi är lyckligt lottade och har nu två barn, de kommer förhoppningsvis att uppskatta varandra!
För mig är familjen viktig, man kan vara sig själv helt fullt utan hämningar. Eller det är i alla fall så det ska vara.
Mina yngre bröders uppväxt minns jag ganska tydligt då jag är så mycket äldre än dom. Men min egen uppväxt är dimmig.. Har ganska kasst minne i övrigt och jag lever gärna under mottot Fånga dagen så att älta i det förflutna är inte min grej.
Men visst har det varit tufft ibland men det gör en starkare!
/La familja

Dag 10 - Mitt favoritplagg

Mitt favoritplagg är kjolen, lätt! Men det har inte alltid varit så. Det är det senaste året som den har blommat upp för mig. Jag är lite rundare nu än innan och då är kjolen rena himmelriket!

Men det är viktigt att påpeka att jag inte tycker att barn ska ha kjol/klänningar då det inte är ett smart plagg när man leker, ute i sandlådan, klättar i träd mm. Då är det bara i vägen och begränsar. Barn ska ha slitstarka byxor, ev halvlånga shorts på sommarn om det är apvarmt.

Sen så tycker jag att män bär alldeles för lite kjol! Låt er inte begränsas av normen!



Bildkälla: Google


Dag 9 - Min tro

Jag är inte ateist, fast jag i många år trodde det. Utan jag vill kalla mig agnostiker, jag fördömer inte men jag tror inte heller. Man kan ju inte riktig veta...
 
Det är en sak jag verkligen har svårt att ta på allvar när det gäller religion, och det är att en bok skriven av några gamla gubbar (!?!) för flera hundra år sen skulle ha någon betydelse hur vi lever vårt liv idag.
Finns det en gud så finns den inuti dig... inte någon annanstans och skriver böcker.

Innan kunde jag känna en avund inför religösa människor, speciellt nyfrälsta. De är ju så lyckliga! Att få känna sån tillhörighet. Men jag har insett att man gör sin egen lycka, det behöver man ingen gud för.

Dag 8 - Bloggfavoriter

Eftersom jag omöjligt kunde välja ett ögonblick som förändrade allt då det finns många sådana i mitt liv, så jag väljer att idag byta ut rubriken mot Bloggfavoriter. Jag har en par bloggar jag alltid läser, listar dom här nedan.

Lady Dahmer
Detta var den första blogg jag började läsa, och jag missar aldrig ett inlägg från denna kvinna som är en stor inspirationskälla. Hon debatterar som en gud det är mycket underhållnade att läsa hennes blogg.

Nina Ruthström
Nina är ärlig och öppen och det är otroligt upplyftande att läsa hennes blogg. Hon är även en underbar fotograf och det är en fröjd att se hennes bilder av det vackra Gotland.

Anna Kaagaard Kristensen
Att läsa hennes blogg gör en aldrig besviken, hon kan verkligen uttrycka sig gudomligt. Hon är rak och ärlig i allt hon skriver.

Apan satt i granen - Anna
Denna amazon till kvinna följer jag i hennes viktresa, men samtidigt missar jag aldrig ett inlägg då hon alltid gör en glad.

Bambi
Bambi hittade jag genom LD och hon skriver om vardagslivet i allmänhet, det är något med hennes sätt som gör att man inte kan sluta läsa.

Naturligt Snygg
Denna blogg är suverän för oss Noo Pooare, Hanna ger en massa tips om naturlig rengöring mm. Ett måste att läsa.

Sen finns det en handfull till bloggare jag sporadiskt följer, men dessa nämnda ovan tar jag mig alltid tid för att läsa.

Kände idag att jag inte alls gjorde dem rättvisa i min beskrivning men kan verkligen inte sätta ord på mina tankar idag...

Dag 7 - Min bästa vän

Jag har många bekanta men få nära vänner. Tror det ligger i min natur att ha svårt att skaffa vänner. Under min uppväxt hade jag några nära vänner som satt spår, endast en av dem har jag kontakt med idag. Varje gång vi träffas så är det som om alla år försvinner och vi är 15 år igen. Tyvärr träffas vi alltför sällan.
Min bästa vän... oj vad svårt. Vad är egentligen en bästa vän? Är den en som ställer upp i vårt och torrt? Som finns där om man har problem? Som lyssnar? Som man umgås mycket med? Om det är så så har jag två bästa vänner.. eller tre? Kan man räkna sin mamma som bästa vän?
Min man är min bästa vän, för mig är det nästan ett krav om man är gifta. Vi ställer upp på varandra i vått och torrt samt klarar av att umgås med varandra utan att driva varandra till vansinne (nästan iaf hehe).
Min syster är min bästa vän. Vi är så lika men ändå så olika, med henne kan jag prata med om allt. Finns ingen annan jag är så öppen med.
Jag kan ibland sakna en nära vän som inte är familj, men jag är lyckligt lottad som har en sån familj att man kan vara nära vänner.
Jag har många bekanta men få nära vänner. Tror det ligger i min natur att ha svårt att skaffa vänner. Under min uppväxt hade jag några nära vänner som satt spår, endast en av dem har jag kontakt med idag. Varje gång vi träffas så är det som om alla år försvinner och vi är 15 år igen. Tyvärr träffas vi alltför sällan.
Min bästa vän... oj vad svårt. Vad är egentligen en bästa vän? Är den en som ställer upp i vårt och torrt? Som finns där om man har problem? Som lyssnar? Som man umgås mycket med? Om det är så så har jag två bästa vänner.. eller tre? Kan man räkna sin mamma som bästa vän?
Min man är min bästa vän, för mig är det nästan ett krav om man är gifta. Vi ställer upp på varandra i vått och torrt samt klarar av att umgås med varandra utan att driva varandra till vansinne (nästan iaf hehe).
Min syster är min bästa vän. Vi är så lika men ändå så olika, med henne kan jag prata med om allt. Finns ingen annan jag är så öppen med.
Jag kan ibland sakna en nära vän som inte är familj, men jag är lyckligt lottad som har en sån familj att man kan vara så nära vänner.

Skriva för "tom publik"

Lite småroligt egentligen, här skriver man för fulla muggar varje dag och inte en läsare. Läste på en annan blogg om just för att skriva för sig själv, att inte göra en massa reklam för att få läsare. Det ska visst vara skitsnack enligt vissa bloggare, man skriver enbart för att få läsare menar dom. Jag vete fan alltså.... tycker det är ganska skönt att skriva för "tom publik". Lite rädd om någon skulle börja läsa... Men om det skulle göra det så va fan då får man gilla läget haha

/anonym med rampfeber

Dag 6 - En typisk dag i mitt liv

Eftersom jag är föräldraledig nu så är min typiska dag ganska ostressad till en början. En vanlig vardag ska stora killen till dagis men först kl nio och vi är uppe mycket tidigare än så.
Efter dagislämning går jag en promenad så den lille får sova (om jag inte nu själv behöver slagga efter en vaken natt som det har varit alltför ofta nu för tiden).
Sen händer det att det blir öppna förskolan en del dagar i veckan, det gäller även dagar då den stora killen är hemma. Vid två hämtar jag äldste ungen och sen blir det lek inne hemma oftast. Maken kommer hem och mat ska lagas sen blir det lite familjelek sen nattning.
Kvällen är mycket skön... efter en dag med barnen behöver man lite egentid. Den spenderas antingen framför någon serie på tv eller med datorn i knät.
Jag stormtrivs med att vara föräldraledig, det trodde jag aldrig jag skulle säga.
Om ca 2 mån börjar jag jobba, med skräckblandad förtjusning. Samtidigt ska det bli spännande och skönt med lite mer intelligent stimulans för hjärnan men det är så underbart och roligt att vara hemma med barnen, faktiskt!

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek för mig är själva livet, att känna ömhet och tillgivenhet. Utan den hade mitt liv varit väldigt tomt. Att få ge kärlek är för mig det viktigaste. Helt villkorslöst.
Kärlek är glädje
Kärlek för mig är själva livet, att känna ömhet och tillgivenhet. Utan den hade mitt liv varit väldigt tomt. Att få ge kärlek är för mig det viktigaste, helt villkorslöst.

Kärlek är glädje, värme och fysisk närhet. Beskrivning av kärlek går knappt att beskriva med ord, kanske därför det finns så otroligt många dikter och sånger om just kärlek. Enklast att uttrycka genom musik och poesi.

Dag 4 - Vad gillar jag för mat?

Som så mycket annat så går det i perioder vad jag har för favoritmat. Jag gillar egentligen det mesta i matväg förutom en del underliga konsistenser såsom vissa bönor kan ge. Sen tycker jag för salt mat är riktigt äckligt, uäk!
Tyvärr lider jag av en del allergier, kan inte äta så mkt frukt och nötter osv. Jag vet knappt hur det smakar då jag inte ätit det på många år.

En stor favorit är bröd, i alla dess former. Lite synd då jag skulle behöva tappa ett par kilon och det är ju vida känt att bröd är en ordentlig bov.
Tänk smörgåstårta, baguetter fyllda med smögenröra, ciabatta bröd... ja det finns ingen ände.

Sen detta med kött, jag älskar kött. Men där har jag ingen moral alls. Jag skulle (tror jag inte) kunna döda ett djur med mina bara händer och sen äta det. Jag skulle inte kunna se på när en gris slaktas, ändå vill jag äta kött. Det är så satans gott! Alla har svagheter och där är en av mina. Man ska kunna stå för det man gör.

Choklad. Jag.Älskar.Choklad. Behöver inte säga mer.

Har aldrig haft ätstörningar och har en sunt förhållande till mat. Äter tyvärr ibland lite för mycket och en del gottis slinker ner men nu är det  andra bullar som gäller (hehe), jag ska ner i vikt!

Dag 3 - Min familj

Min familj är mitt allt. Det värsta som finns med en familj är denna oro, denna ständiga oro att något ska hända dem. Men man vänjer sig. Första året på min äldste sons liv var störta delen ren ångest. Andas han? Är han sjuk? Varför skriker han?
Men det ändras till det bättre, nu har jag lärt mig att uppskatta allt det goda och inte oroa mig så mycket. Oj vad livet är underbart då!

Min familj består inte bara utav mina barn och min man, utan även av en mamma, pappa och syskon. De betyder också allt, det är dem som är min trygghet. Liksom jag är trygghet för mina barn. Precis som det ska vara.

Dag 2 - Mitt hem

"Mitt hem är min borg" sägs det ju.. och jag kan nog hålla med om det. Det är vårt hem där vi bor och kan vara precis som vi är i fula mjukiskläder och skitigt hår utan att känna att man stör någon. Det är så det ska vara, kan man inte ens lägga en fis i sitt eget hem för att det skulle vara obekvämt så kan man inte trivas särskilt väl.

Vi bor i ett relativt stort hus med en stor tillhörade tomt där det finns plats för lek mm. Jag trivs mycket bra men som alltid önskar man att man hade mera, aldrig kan man vara nöjd! Ett till rum på övervåningen hade inte varit fel, likaså en bättre hall och garage. Jaja.. vi har i alla fall ett hus där det är varmt och ett välfyllt kylskåp. Det är inte alla som har det så, det är så underbart när man kan uppskatta det man har!

Dag 01 - Presentera mig själv

Nu kommer jag sno en del som redan står här till vänster, det är en mycket bra beskrivning av mig själv.

Jag är en feminist och halvfinne samt stolt mamma till två underbara barn och fru till världens bästa man. Jag ingår i den skönaste familj som existerar. Jag respekterar alla människor och dess åsikter men accepterar inte dem alla. Jag skriver som en kratta och kan ibland vara svår att förstå sig på.
Jag brinner starkt för genus och kan bli galen på alla könsroller som ska tvingas i våra barn. Mina pojkar har kläder i alla regnbågens färger som inhandlas både från pojk och flickavdelningar.
Att basta är bland det bästa som finns, speciellt efter en varm sommardag tillsammans med en iskall öl.


RSS 2.0